Deze website gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.
 1. Artikelen:

  • *

   20 jaar SatelliteMagazine: het is over en uit

   Het begon 1 februari 1999. SatelliteMagazine was geboren. Zowel satellietontvangst als het internet waren in opkomst. Het was een mooi moment om een website te starten met het laatste satellietnieuws en achtergrondartikelen. Omdat de markt in Nederland nu voor de schoteltelevisie steeds verder inboet aan belang is het gevolg dat ook de sponsoring en advertenties ervoor verder teruglopen. Met pijn in ons hart hebben we daarom moeten besluiten om de platformen niet meer te gaan updaten en te stoppen met zowel SatelliteMagazine als SatellietForum.com. Het waren 20 mooie jaren, maar nu is het over en uit. Graag neem ik je in dit artikel nog een keer mee naar het verleden van deze website.
   24-12-2018
  • *

   Hybride strategie Canal Digitaal de juiste weg

   Het is even wennen voor de doorgewinterde satellietkijker. Die heeft in sommige gevallen meer dan twintig jaar naar Nederlandse tv-zenders via de satelliet kunnen kijken. En dat kan hij of zij ook in de toekomst blijven doen bij Canal Digitaal.
   24-12-2018
  • *

   IPTV en multistream maken satellietontvangst nog steeds leuk

   We schreven het al op deze website: een uitgebreid satelliet aanbod voor de Nederlandse en Vlaamse markt zit er toekomstig helaas niet meer in. Integendeel: de inkrimping is al in volle gang.
   24-12-2018
  • *

   Wordt BBC via de schotel exclusief door Brexit?

   Wie zal het zeggen dat de bovenstaande titel nog sneller dan we denken werkelijkheid wordt? In de chaos die rondom Brexit, het vertrekken van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie, nu al ontstaat kan veel gebeuren.
   24-12-2018
  • *

   Satelliettelevisie in Nederland krijgt het moeilijk

   Het is niet voor niets dat het einde van het internetplatform voor satelliettelevisie SatelliteMagazine in zicht is. Satelliettelevisie in Nederland krijgt het de komende jaren moeilijk.
   24-12-2018
  • *

   De toekomst van satelliet is hybride

   Satelliet-tv verkeert in een lastige positie nu in meer huiskamers via een vast netwerk tv-diensten geleverd kunnen worden. Maar dit biedt wel nieuwe mogelijkheden voor aanbieders die via de satelliet de tv-diensten leveren.
   08-10-2018
  • *

   BVN bezuinigt op satellietverspreiding

   BVN is de zender waar de beste eigen programma’s van de publieke omroepen NPO (Nederland) en VRT (Vlaanderen – België) op uitgezonden worden.
   08-10-2018
  • *

   Canal Digitaal app vernieuwd en uitgebreid

   We schreven het al elders op deze website: de M7 Group, uitbater van onder anderen Canal Digitaal en TV Vlaanderen, zet steeds meer in op hybride ontvangst.
   08-10-2018
  • *

   Is het nieuwe Digitenne concurrent voor satelliet?

   Digitenne krijgt de komende maanden een nieuw tweede leven in Nederland. KPN waardeert namelijk ethertelevisie naar de nieuwste technische uitzendstandaard op.
   08-10-2018
  • *

   Vrij te ontvangen Brits tv-aanbod Astra 2 steeds groter

   Lang nog niet iedereen weet dat het kan: vrijwel alle Britse tv-kanalen ontvangen via de satelliet. Canal Digitaal en TV Vlaanderen zetten alle ongecodeerde Britse zenders al jaren in de fastscanzaplijst, maar er is wel één voorwaarde voor ontvangst: een triple-lnb met ontvangst van de 28,2 oost positie met de Astra-2 satellieten.
   08-10-2018