Deze website gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.
 1. Artikelen:

  • *

   De toekomst van satelliet is hybride

   Satelliet-tv verkeert in een lastige positie nu in meer huiskamers via een vast netwerk tv-diensten geleverd kunnen worden. Maar dit biedt wel nieuwe mogelijkheden voor aanbieders die via de satelliet de tv-diensten leveren.
   08-10-2018
  • *

   BVN bezuinigt op satellietverspreiding

   BVN is de zender waar de beste eigen programma’s van de publieke omroepen NPO (Nederland) en VRT (Vlaanderen – België) op uitgezonden worden.
   08-10-2018
  • *

   Canal Digitaal app vernieuwd en uitgebreid

   We schreven het al elders op deze website: de M7 Group, uitbater van onder anderen Canal Digitaal en TV Vlaanderen, zet steeds meer in op hybride ontvangst.
   08-10-2018
  • *

   Is het nieuwe Digitenne concurrent voor satelliet?

   Digitenne krijgt de komende maanden een nieuw tweede leven in Nederland. KPN waardeert namelijk ethertelevisie naar de nieuwste technische uitzendstandaard op.
   08-10-2018
  • *

   Vrij te ontvangen Brits tv-aanbod Astra 2 steeds groter

   Lang nog niet iedereen weet dat het kan: vrijwel alle Britse tv-kanalen ontvangen via de satelliet. Canal Digitaal en TV Vlaanderen zetten alle ongecodeerde Britse zenders al jaren in de fastscanzaplijst, maar er is wel één voorwaarde voor ontvangst: een triple-lnb met ontvangst van de 28,2 oost positie met de Astra-2 satellieten.
   08-10-2018
  • *

   Dynamisch Canal Digitaal wordt flexibel

   Canal Digitaal heeft enkele belangrijke wijzigingen doorgevoerd. De aanbieder van satelliet- en online-televisie in Nederland is eigendom van het Luxemburgse mediabedrijf M7 Group, dat één van de grootste aanbieders van televisiediensten in Europa is.
   12-06-2018
  • *

   Canal Digitaal Fastscan uitkomst bij UHD

   Vanaf 14 juni tot en met het einde van het WK voetbal is NPO 1 in Ultra HD te zien via de satelliet. Exclusief op Astra 23,5 oost bij Canal Digitaal. Over de voordelen hiervan berichtten we al in onze laatste nieuwsbrief.
   12-06-2018
  • *

   De voordelen van Ultra HD

   Het toverwoord van dit WK Voetbal is Ultra HD. Alle mooie acties en goals op het voetbalfeest zijn in weergaloze beeldkwaliteit in de eigen huiskamer te zien. Ultra HD – liefkozend afgekort tot UHD – zorgt hiervoor.
   11-06-2018
  • *

   HD+ is meerwaarde voor satellietkijker

   HD+ is een Duits zenderpakket dat via de Astra1-satelliet op 19.2 graden oost te ontvangen is. De drijvende kracht achter HD+ is het Luxemburgse satellietbedrijf SES. HD+ is ook een gecodeerd zenderpakket.
   11-06-2018
  • *

   Is online alternatief voor satelliet in het buitenland?

   Nieuwe Europese wetgeving zorgt ervoor dat online videodiensten behorend bij een traditioneel tv-abonnement van een Europese aanbieder uiterlijk vanaf 1 mei in alle landen van de Europese Unie bruikbaar dienen te zijn.
   30-03-2018