Deze website gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.
 • *
 1. Canal Digitaal app vernieuwd en uitgebreid

  We schreven het al elders op deze website: de M7 Group, uitbater van onder anderen Canal Digitaal en TV Vlaanderen, zet steeds meer in op hybride ontvangst. Dit hybride aanbod wordt via de zogeheten M7 Decoders beschikbaar gesteld, maar via de app kan élke klant van Canal Digitaal en TV Vlaanderen het zenderaanbod waarop men is geabonneerd online bekijken, uitgebreid met extra kanalen en diensten als TV Gemist en o.a. diverse filmdiensten. Het grootste voordeel: de app is overal in de Europese Unie te gebruiken waarbij ook Chromecasten en Airplayen naar een groter scherm tot de mogelijkheden behoort. De app heeft begin oktober een nieuwe update gekregen en is in de app store en google play store te downloaden. Wie de app al heeft wordt automatisch geupdate.

  Alle NPO extra kanalen via Canal Digitaal app

  Via de app worden zenders doorgegeven als aanvulling op het zenderaanbod via de satelliettransponders die Canal Digitaal en TV Vlaanderen op de Astra-1 en Astra-3 satelliet in gebruik hebben. Het gaat dan vooral om niche-zenders. Zo is NPO 1 Extra sinds dit najaar alleen nog online te bekijken, maar is dit via de app nu ook aangevuld met NPO Extra 2 en NPO Extra 3. Deze NPO-kanalen dienen voor aanvullingen en herhalingen van de programmering van NPO 1, -2 en -3. Ook zijn recent de muziekzender Schlager TV en Baby TV aan de app toegevoegd. RTL Crime en AT5 zijn voortaan ook exclusief via de app en via de online M7 decoders te ontvangen. Ook zijn alle regionale zenders uit Nederland en drie Vlaamse regionalen via de app te bekijken.

  Ook nieuwszenders via Canal Digitaal app

  De app biedt ook streaming-tv aan van enkele satellietzenders die de M7 Group niet zelf via de satelliet doorgeeft, maar die daarop zelfstandig ongecodeerd worden uitzenden. Het betreft hier met name de nieuwszenders Al Jazeera English, CNN Int., France 24 English en Bloomberg TV. Deze vier internationale nieuwzenders worden in de app bovendien aangevuld met NPO Nieuws.

  Jan-Hein Visser
  08-10-2018
  © SatelliteMagazine.com Powered By Satplaza; Voor gehele overname van dit bericht dient de redactie / auteur om toestemming te worden gevraagd; gedeeltelijke overname met een link naar het originele bericht op deze site is wel toegestaan. Bij berichten die wij overgenomen hebben wordt duidelijk de link naar het volledige artikel geplaatst. Indien de rechtmatige eigenaar problemen heeft met het geplaatste bericht, neem dan contact met ons op.