Deze website gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.
 1. TV VLAANDEREN lanceert tv-abonnement via digitale antenne

  TV VLAANDEREN lanceert eind dit jaar een tv-abonnement via antenne in Vlaanderen en Brussel. Het zogenaamde DVB-T2 tv-signaal komt hierbij niet via satelliet, de kabel of het internet, maar via een kleine antenne voor binnen of buiten die verbonden is met een decoder. TV VLAANDEREN wilt hiermee een nieuwe wind slaan in de huidige trend van mobiel tv-kijken.

   

  MEER DAN TIEN ZENDERS VOOR VLAANDEREN EN BRUSSEL

  Het tv-abonnement krijgt de naam Antenne TV en komt half december op de markt. Het zal bestaan uit een tiental zenders waaronder de tv-zenders van Medialaan (vtm, Q2, Vitaya,…), SBS Belgium (4, VIJF en ZES) e.a. De zenders van de VRT (Eén, Canvas en Ketnet) zijn al vrij te ontvangen via DVB-T. "Er is een grote vraag in de markt naar een zenderaanbod met enkel de meest bekeken tv-zenders aan een scherpe prijs," zegt Yannick Altruy, Country Manager voor België bij M7 Group."Antenne TV is voor ons de ideale aanvulling op satelliet-tv om daarop in te spelen. Met het kleinere zenderaanbod zal de abonnementsprijs ook lager liggen dan de huidige tv-formules bij TV VLAANDEREN."

   

  MOBIEL TV-KIJKEN ZONDER KABEL OF INTERNET

  DVB-T2 is een beproefde technologie die inspeelt op de huidige opmars van mobiel tv-kijken. "Overal willen we tegenwoordig live tv kunnen kijken," zegt Hans Troelstra, CEO van M7 Group. "Alleen speelt thuis de kabel, of onderweg het bereik en het dataverbruik daar vaak parten in. Met Antenne TV willen we daarvoor een offline oplossing bieden die volledig vrij is van satelliet, kabel of internet."

   

  DE BESTE TV-OPLOSSING OVERAL

  Digitale tv via de ether is de beste tv-oplossing om live tv te kijken in de auto, op de camping, op de boot, ... enz. Uiteraard is een tv-abonnement thuis, op kot, of als tweede tv in huis ook mogelijk. Antenne TV zal beschikbaar zijn via het zenderpark van Norkring in heel Vlaanderen en Brussel. Hiermee zijn het een van de laatste regio's in Europa waar de commerciële zenders ook via de ether te ontvangen zijn.

   

  Voor €39 haal je een CI+module voor Antenne TV in huis met geïntegreerde smartcard. Als je tv-toestel geen DVB-T2 tuner heeft, kan je de CI+module ook samen met een decoder kopen voor €99. Beide hardware combinaties zijn vanaf half december beschikbaar.

  Pepijn van Rijen
  09-11-2017
  © SatelliteMagazine.com Powered By Satplaza; Voor gehele overname van dit bericht dient de redactie / auteur om toestemming te worden gevraagd; gedeeltelijke overname met een link naar het originele bericht op deze site is wel toegestaan. Bij berichten die wij overgenomen hebben wordt duidelijk de link naar het volledige artikel geplaatst. Indien de rechtmatige eigenaar problemen heeft met het geplaatste bericht, neem dan contact met ons op.
  • *