Deze website gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.
 1. Storing door sneeuw? Schakel over op de Canal Digitaal app

  Sneeuwval veroorzaakt deze dagen regelmatig uitval van de ontvangst via de satelliet. De LNB kop op de schotel kan niet goed omgaan met sneeuw. De hoogfrequente satellietsignalen worden dan soms tijdelijk geblokkeerd bij slecht weer zoals zware regenval, maar ook sneeuw is een probleem. Op de LNB kop hoopt zich bij zware sneeuwval een laag sneeuw of ijs op die het signaal deels of volledig dempt. Soms helpt daartegen een zogenaamde LNB-paraplu, maar die past niet op alle schotels. Ook is het probleem (tijdelijk) opgelost door de sneeuw van de LNB kop en schotel af te vegen, maar de schotelantenne is vaak niet zomaar bereikbaar.

   

  Overschakelen op online app

  Wat dan te doen? Canal Digitaal of andere providers en ook de satellietaanbieder Astra zelf kunnen hier weinig aan doen. Wachten tot de sneeuw weer wegdooit of van de schotel afvalt is altijd een oplossing. Maar iedereen die een internetaansluiting heeft heeft tegenwoordig ook de beschikking over tv ontvangst via het web. De Canal Digitaal app is voor abonnees van deze aanbieder in dit geval een mooie oplossing. Zeker als dit wordt gecombineerd met chromecast. Afhankelijk van het abonnement zijn tientallen zenders maar ook bijvoorbeeld films af te spelen. De recent vernieuwde Canal Digitaal app is beschikbaar voor iOS en voor Android.

  Jan-Hein Visser
  10-12-2017
  Canal DigitaalSneeuwStoringschotelonlineappinternetsatelliet
  © SatelliteMagazine.com Powered By Satplaza; Voor gehele overname van dit bericht dient de redactie / auteur om toestemming te worden gevraagd; gedeeltelijke overname met een link naar het originele bericht op deze site is wel toegestaan. Bij berichten die wij overgenomen hebben wordt duidelijk de link naar het volledige artikel geplaatst. Indien de rechtmatige eigenaar problemen heeft met het geplaatste bericht, neem dan contact met ons op.
  • *