This website uses cookies. Click here for more information.
 1. Schlager TV gelanceerd bij CanalDigitaal

  Het Nederlandse én Vlaamse televisielandschap is een unieke Duitstalige muziekzender rijker. Vrijdag 31 oktober is in de controlroom van CanalDigitaal in Hilversum om 11.00 uur het officiële startschot gegeven voor SchlagerTV, een zender die zich geheel zal richten op schlagers en andere Volksmusik. Iedere abonnee van TV Vlaanderen en CanalDigitaal ontvangt de zender.

  De openingshandeling is verricht door onder anderen Nederlands bekendste schlagerzanger Dennie Christian, zijn producer Edwin van Hoevelaak en Schlager-zangeres Chantal. SchlagerTV zal gedurende de maand november elke dag van 07.00 tot 19.00 uur te zien zijn via het etalagekanaal van CanalDigitaal én TV Vlaanderen, waarmee de nieuwe muziekzender meteen al meer dan één miljoen kijkers bereikt. Dat de zender daarna zal blijven worden aangeboden via CanalDigitaal is eigenlijk wel redelijk zeker, alleen is nog niet duidelijk via welk kanaal precies.

  Voor deze speciale gelegenheid liet CanalDigitaal de pers eenmalig toe tot de controlroom, normaal gesproken het ‘heilige der heilige’ bij de digitale televisie-distributeur. Dennie Christian, Edwin van Hoevelaak en Chantal activeerden op deze bijzondere locatie ten overstaan van de pers de officiële uplink naar de satelliet.

  Dennie Christian is onbetwist de meest bekende en populaire schlagerzanger van Nederland. Hij behaalde één platina plaat, elf gouden platen en twee gouden singles. Samen met Edwin van Hoevelaak (bekend van zijn werk met o.a. Nick & Simon, Jeroen van der Boom, Tatjana, Frank van Etten, Bonnie St. Claire en Bouke) brengt hij binnenkort een nieuwe schlager CD/DVD op de markt.

  De Nederlandse zangeres Chantal is al jaren zeer populair in Duitsland en Oostenrijk. Ze was er de afgelopen jaren te gast in tal van tv-programma’s en stond wekenlang op 1 in de Oostenrijkse Airplaycharts.

  SchlagerTV is het nieuwste initiatief van de oostelijke mediaondernemers Jur Bron en Gerard Ardesch, die ook verantwoordelijk zijn voor TV Oranje en de opera- en operettezender BravaHDTV. Met productplacement, programmaparticipatie, sponsoring en abonneeopbrengsten denken de initiatiefnemers hun Volksmusik zender winstgevend te krijgen.

  01-11-2008
  Schlager TVCanalDigitaalTV Vlaanderen
  © SatelliteMagazine.com Powered By Satplaza; Voor gehele overname van dit bericht dient de redactie / auteur om toestemming te worden gevraagd; gedeeltelijke overname met een link naar het originele bericht op deze site is wel toegestaan. Bij berichten die wij overgenomen hebben wordt duidelijk de link naar het volledige artikel geplaatst. Indien de rechtmatige eigenaar problemen heeft met het geplaatste bericht, neem dan contact met ons op.
  • *