Deze website gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.
 1. Satelliet meer gebruikt dan Digitenne

  Het marktaandeel van satelliet is tot onder de vijf procent van het aantal Nederlandse tv-aansluitingen gedaald. Satelliet blijft in Nederland wel meer voor het bekijken van tv gebruikt dan Digitenne.

   

  Dit blijkt uit de kwartaalmonitor van marktonderzoeker Telecompaper. Satelliet lijkt vooral te maken te hebben van grote concurrentie van tv-aanbieders die diensten via vaste netwerken in Nederland aanbieden. Kabel blijft met 57,1 procent de meest gebruikte infrastructuur voor tv-diensten. Koperdraad (DSL) en glasvezel volgen voor satelliet en Digitenne.

   

  Canal Digitaal

  Canal Digitaal-eigenaar M7 Group speelt op de veranderende marktsituatie in door Canal Digitaal als tv-product ook aan aanbieders aan te bieden die tv-diensten via koperdraad en glasvezel leveren. Als eerste wordt Canal Digitaal als tv-platform op dit moment bij Online.nl – eveneens eigendom van M7 Group – aangeboden. Met andere Nederlandse aanbieders is M7 Group in gesprek over het mogelijk gebruik van Canal Digitaal als tv-platform.

  Jarco Kriek
  06-12-2017
  satellietCanalDigitaalCanal DigitaalDigitenneDVB-TDVB-T2
  © SatelliteMagazine.com Powered By Satplaza; Voor gehele overname van dit bericht dient de redactie / auteur om toestemming te worden gevraagd; gedeeltelijke overname met een link naar het originele bericht op deze site is wel toegestaan. Bij berichten die wij overgenomen hebben wordt duidelijk de link naar het volledige artikel geplaatst. Indien de rechtmatige eigenaar problemen heeft met het geplaatste bericht, neem dan contact met ons op.
  • *