This website uses cookies. Click here for more information.
 1. Satelliet alternatief voor BBC Three en BBC Four

  De komst van de nieuwe zender BBC First in Nederland en Vlaanderen gaat bij diverse providers ten koste van de doorgifte van BBC Three en BBC Four. Fans van deze zenders reageren teleurgesteld. Zowel KPN als in België Telenet schrappen BBC Three en Four.
   
   Recent introduceerde de commerciële BBC tak Worldwide de zender BBC First in Nederland en Vlaanderen. Dit is een zender die recente BBC series brengt en deze bovendien allemaal Nederlands ondertitelt. Zowel KPN in Nederland als Telenet in Vlaanderen hebben de primeur voor doorgifte van BBC First in SD en in HD. Dit blijkt nu wel ten koste te gaan van de doorgifte van zowel BBC Three als BBC Four. Met zicht op het nieuwe seizoen van de BBC Proms, dat zeer uitgebreid op BBC Four te volgen is, reageren fans van die zenders die deze niet meer kunnen zien teleurgesteld. KPN en Telenet verwijderen de binnenlandse zenders van de BBC omdat ze BBC First als vervanger zien. De doorgifte van de binnenlandse BBC zenders BBC Three en Four, dat publieke netten zijn, leverde de BBC daarvoor ook een kostenvergoeding op en daarom zaten deze ook net als BBC First nu in de zogeheten pluspakketten. BBC One en BBC Two blijven wel te zien bij KPN en Telenet en BBC Three en BBC Four voorlopig ook bij andere providers als Ziggo, Delta, Caiway en Proximus.

  Alle BBC zenders vrij te ontvangen via satelliet Astra 2

  Teleurgestelde kijkers die BBC Three en BBC Four terug willen kunnen overstappen op satellietontvangst. BBC Three is in elk geval nog tot eind dit jaar in de lucht. BBC Four blijft sowieso vrij te ontvangen en bovendien zijn de satellietversies van beide zenders ook in HD te bekijken. De ontvangst is volledig free to air ofwel ongecodeerd met elke geschikte digitale dvb-s decoder en geschikte ontvangstinstallatie. Voorwaarde is dat in het systeem een LNB is opgenomen die de Astra 2 op 28,2 graden oost ontvangt, of dat daarop een losse schotel wordt uitgericht. Alle BBC zenders zijn ook opgenomen in de zenderlijsten van zowel CanalDigitaal als TV Vlaanderen Digitaal, maar een abonnement op deze providers is niet noodzakelijk voor ontvangst van de BBC, echter dus wel te combineren. Wie de BBC via Astra 2 ontvangt krijgt meteen ook toegang tot vele andere zenders zoals ITV HD en Channel 4 HD. De ontvangst is in de Benelux met kleine antennes mogelijk, daarbuiten is al snel een grotere antenne nodig.
   
   
  Jan-Hein Visser
  09-06-2015
  BBCBBC FourBBC PromsCbbcTelenetProximusZiggoCaiwaySatellietAstra 2CanalDigitaalTV VlaanderenGlastonburyBBC FirstKPN
  © SatelliteMagazine.com Powered By Satplaza; Voor gehele overname van dit bericht dient de redactie / auteur om toestemming te worden gevraagd; gedeeltelijke overname met een link naar het originele bericht op deze site is wel toegestaan. Bij berichten die wij overgenomen hebben wordt duidelijk de link naar het volledige artikel geplaatst. Indien de rechtmatige eigenaar problemen heeft met het geplaatste bericht, neem dan contact met ons op.
  • *