Deze website gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.
 1. Postieve uitslag Zwitsers referendum ook gunstig voor schotelbezitter

  De Zwitserse omroep SRG SSR blijft toekomstig gefinancierd worden door de Zwitserse omroepbijdrage die voor elk adres in het land moet worden betaald. Dat is de uitkomst van een referendum dat tegenstanders van de omroepbijdrage hadden uitgeschreven. Ze verloren, want ruim zeventig procent stemde voor het behoud van het huidige stelsel. Dat betekent dat alle radiozenders en ook SRF Info HD via de Eutelsat 13 oost blijven behouden. De SRG SSR gaat wel veranderingen doorvoeren om minder concurrerend te worden. Onderdeel daarvan is dat samenwerkingsverbanden worden gezocht voor de exploitatie van Swiss Jazz, Swiss Classic en Swiss Pop. Deze themazenders zijn free to air via de Eutelsat Hotbird satelliet in hoge kwaliteit te beluisteren.

   

  Voor het bekijken van de zenders SRF 1, SRF 2, RTS 1, RTS 2 en RSI 1 en RSI 2 is wel een Zwitserse smartcard nodig. Deze zijn gecodeerd omdat de rechten van veel programma's alleen voor Zwitserland gelden en ook worden gefinancierd met de belastingen die inwoners van het alpenland hiervoor betalen.

  Jan-Hein Visser
  06-03-2018
  © SatelliteMagazine.com Powered By Satplaza; Voor gehele overname van dit bericht dient de redactie / auteur om toestemming te worden gevraagd; gedeeltelijke overname met een link naar het originele bericht op deze site is wel toegestaan. Bij berichten die wij overgenomen hebben wordt duidelijk de link naar het volledige artikel geplaatst. Indien de rechtmatige eigenaar problemen heeft met het geplaatste bericht, neem dan contact met ons op.
  • *