Deze website gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.
 1. Omrop Fryslân bij Canal Digitaal wel landelijk te zien

  KPN besloot vorig jaar om de regionale publieke omroepen niet meer landelijk aan te bieden via haar tv-product interactieve televisie. Een abonnee van KPN krijgt alleen nog maar de regionale omroep uit de provincie waarin deze woont te zien, wel aangevuld met omroepen uit aangrenzende regio's. Vooral Friezen die zich om diverse redenen buiten de eigen provinciegrenzen begeven zijn hier niet blij mee. Provinciale Staten probeert KPN te bewegen de zender weer overal door te geven, maar KPN stelt dat dat dit dan ook weer voor alle omroepen zou moeten gelden. Friesland vindt dat vanwege de aparte taalstatus hun omroep ook een aparte positie verdient.

   

  Met Canal Digitaal zelfs in heel Europa

   

  Om Omrop Fryslân te kunnen ontvangen is men evenwel alles behalve afhankelijk van KPN. Canal Digitaal biedt deze zender namelijk in digitale kwaliteit en 24 uur per dag in het basisaanbod aan. De zender wordt verspreid via de satelliet Astra 23,5 oost en is behalve in Nederland op die manier ook in heel Europa te zien. En daarnaast ook nog eens in de online TV App van Canal Digitaal, die bovendien ook kan worden gecombineerd met bijvoorbeeld Chromecast TV.

  Jan-Hein Visser
  31-01-2018
  Canal DigitaalFrieslandKPNRegionale omroepOmrop FryslanTV AppChromecastAstra 235
  © SatelliteMagazine.com Powered By Satplaza; Voor gehele overname van dit bericht dient de redactie / auteur om toestemming te worden gevraagd; gedeeltelijke overname met een link naar het originele bericht op deze site is wel toegestaan. Bij berichten die wij overgenomen hebben wordt duidelijk de link naar het volledige artikel geplaatst. Indien de rechtmatige eigenaar problemen heeft met het geplaatste bericht, neem dan contact met ons op.
  • *