Deze website gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.
 1. Meer Spaanse zenders gratis te ontvangen op de Astra 1

  De Spaanse aanbieder Movistar+ is na een overgangsperiode definitief gestopt op de Hispsat op 30 west. Alle abonnees van Movistar+ zijn gemigreerd naar de Astra-1. Dat geldt ook voor enkele zenders uit dit pakket: Aragón TV en Córdoba TV zijn nu namelijk ook via de Astra 1 op 19,2 graden oost te bekijken. Deze komen bij het al bestaande aanbod waaronder TVE Internacional, Canal 24 Horas, Galicia TV, Canal Sur en het volledige RNE Radio pakket. Alle Spaanstalige zenders op de Astra-1 worden ook in de kant en klare fastscanzaplijsten van Canal Digitaal en TV Vlaanderen verwerkt.

   

  Hispasat  vooral Portugese zenders


  Op Hispsat zijn nog wel enkele Spaanse zenders aanwezig die zelfstandig op deze positie uitzonden. Daaronder Canal BOM, Extremadura TV, een pakket regionale en commerciële radiozenders en Canal Parlamento. De Hispasat wordt (in Europa) verder vrijwel uitsluitend in Portugal gebruikt. Hispasat is wel te ontvangen in de Benelux, met een schotel van 60CM. Maar de satelliet staat wel flink westelijk en lager aan de horizon.

  Jan-Hein Visser
  23-01-2018
  Canal DigitaalTV VlaanderenAstra 1SpaansHispasat
  © SatelliteMagazine.com Powered By Satplaza; Voor gehele overname van dit bericht dient de redactie / auteur om toestemming te worden gevraagd; gedeeltelijke overname met een link naar het originele bericht op deze site is wel toegestaan. Bij berichten die wij overgenomen hebben wordt duidelijk de link naar het volledige artikel geplaatst. Indien de rechtmatige eigenaar problemen heeft met het geplaatste bericht, neem dan contact met ons op.
  • *