Deze website gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.
 1. Classic FM blijft wel in hoge kwaliteit via de satelliet uitzenden

  De eigenaar van Classic FM  heeft de zender uit het DAB+ aanbod gehaald wegens te lage luistercijfers ten opzichte van het bereik. Wat vooral opvalt is dat enkele andere zenders (die allen onder Talparadio vallen) op DAB+ een hogere bitrate hebben gekregen. De vrijgekomen ruimte - 64 kbps - van Classic FM is herverdeeld en aan zenders als Veronica en Radio 10 toebedeeld. Toch zijn ook die laatste twee in een hogere kwaliteit via de satelliet en bij Canal Digitaal te beluisteren en dat geldt al helemaal voor Classic FM dat via de Astra 3 satelliet wél beschikbaar blijft in heel Nederland én Europa met bovendien een stabieler ontvangstbereik. Via de satelliet is sprake van een bitrate van 192 kbps (MPEG audio) voor alle commerciële radiozenders.

   

  Ook Classic FM - UK via de satelliet te ontvangen

   

  Naast de Nederlandse Classic FM is - voor wie een ontvangstinstallatie inclusief de Britse Astra-2 positie heeft - bovendien de Britse variant van Classic FM te beluisteren. En ook het Duitse equivalent te weten Klassik Radio en het Franse Radio Classique zijn free to air te beluisteren via de Astra-1 satelliet.

  Jan-Hein Visser
  01-11-2017
  Classic FMDAB+Canal DigitaalSatellietAstra 1Astra 2Astra 3Classic FM UK
  © SatelliteMagazine.com Powered By Satplaza; Voor gehele overname van dit bericht dient de redactie / auteur om toestemming te worden gevraagd; gedeeltelijke overname met een link naar het originele bericht op deze site is wel toegestaan. Bij berichten die wij overgenomen hebben wordt duidelijk de link naar het volledige artikel geplaatst. Indien de rechtmatige eigenaar problemen heeft met het geplaatste bericht, neem dan contact met ons op.
  • *