Deze website gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.
 1. Afrikaanse zenders verzamelen zich op eutelsat 9 oost

  Via 9 graden oost zijn nu zenders als RTI (Ivoorkust) en RTS (Senegal) te zien. Maar ook Power TV en ORTB uit Benin en RTB uit Burkina Faso evenals ORTM uit Mali zijn nu op deze satelliet te vinden. Deze zenders zijn alleen met een los uitgerichte antenne van minstens 60 CM te ontvangen of met uitgebreide multi-LNB installaties. Satellietdistributie speelt in Afrika een grote rol wegens een groot gebrek aan een goede en snelle infrastructuur. Soms is de beeldkwaliteit van de zenders ook via satelliet matig wegens verouderde uitzendapparatuur. Afrikaanse omroepen hebben bovendien ook vaak de neiging om het geluid bij zowel radio als tv over gemoduleerd uit te zenden. Dit ligt niet aan de satellietverbinding of eigen ontvangstapparatuur.

   

  Ook feeds op 10 Eutelsat 10 oost

  Wie nog meer exotische Afrikaanse zenders wil zien kan dit proberen op vrijwel dezelfde satellietpositie waar Eutelsat 10 oost is gepositioneerd. Hier zijn Zimbo TV uit Angola en ORTC vanaf de Komoren te zien. Wel dient te worden vermeld dat de sterkte van deze signalen sterk fluctueert en dat bij gezamenlijke ontvangst met 9 oost een sterke LNB zoals de Inverto Black Ultra Single LNB is aan te raden.

  Jan-Hein Visser
  23-05-2018
  © SatelliteMagazine.com Powered By Satplaza; Voor gehele overname van dit bericht dient de redactie / auteur om toestemming te worden gevraagd; gedeeltelijke overname met een link naar het originele bericht op deze site is wel toegestaan. Bij berichten die wij overgenomen hebben wordt duidelijk de link naar het volledige artikel geplaatst. Indien de rechtmatige eigenaar problemen heeft met het geplaatste bericht, neem dan contact met ons op.
  • *