Deze website gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.
 1. Zes Nederlandse NPO 3 films in première

  De terugkeer van de wespendief, Silk Road, Off Track, Vind die domme trut en gooi haar in de rivier, Het bestand en De aflossing worden achtereenvolgens vanaf 22 maart op woensdagavond uitgezonden om 20.25 uur op NPO 3. De nieuwe Nederlandse films op NPO 3 zijn speelfilms voor televisie die inspelen op actuele maatschappelijke thema’s.

   
  Shula Rijxman, voorzitter raad van bestuur NPO: “De Nederlandse NPO 3 films zijn de kraamkamer en etalage voor nieuw Nederlands talent. Een broedplaats voor onze creatieve sector, zodat Nederlandse makers in totale onafhankelijkheid hun talent kunnen laten zien, zonder druk van commerciële belangen.”
   
  Sommige Nederlandse NPO 3 films groeien uit tot kaskrakers, andere winnen Emmy’s en Gouden Kalveren. “Het spreekt vanzelf dat de NPO hier zorg voor draagt. Want hier zijn wij voor: om de verhalen te vertellen die verteld moeten worden. Door makers en acteurs en actrices, door creatief talent van eigen bodem. Voor Nederlanders door Nederlanders gemaakt”, aldus Shula Rijxman.
   
  De coproducties van onafhankelijke producenten en publieke omroepen krijgen financiële steun van het CoBO, de uitvoerder van het project.
   
  Uitzenddata NPO 3 films
  22 mrt, 20.25 uur:          De terugkeer van de wespendief (AVROTROS)
  29 mrt, 20.22 uur:          Silk Road (KRO-NCRV)
  5 apr, 20.22 uur:            Off Track (EO)
  12 apr, 20.25 uur:          Vind die domme trut en gooi haar in de rivier (NTR)
  19 apr, 20.25 uur:          Het bestand (BNN-VARA)
  26 apr, 20.25 uur:          De aflossing (VPRO)
   
  Over NPO 3 films
  Eind jaren negentig werd mede door CoBO de Telefilm geïnitieerd. Deze NPO 3 films (voorheen Telefilms), zijn Nederlandse speelfilms, speciaal gemaakt voor televisie, die actuele maatschappelijke thema’s behandelen. Het doel van het project was de ontbrekende schakel te creëren tussen televisie en film in de vorm van een speelfilm van negentig minuten, in principe gemaakt zonder de druk van een bioscooprelease.
   
  Inmiddels zijn er meer dan honderd gemaakt. Meteen bij de eerste lichting van zes films, in 1999, zat Suzy Q, die drie Gouden Kalveren won en jonge acteurs zoals Carice van Houten en Michiel Huisman onder de aandacht bracht. Daarnaast wonnen onder meer Tussenland, Familie, Cloaca, Blue Bird, De uitverkorene, Het schnitzelparadijs, Skin, Jongens, Exit, Matterhorn, De nieuwe wereld en Aanmodderfakker binnen- en buitenlandse filmprijzen, variërend van Gouden Kalveren tot Emmy Awards.
   
  Meer informatie over de films is te vinden op npo3.nl/nieuwefilms
  Jan-Hein Visser
  08-03-2017
  © SatelliteMagazine.com Powered By Satplaza; Voor gehele overname van dit bericht dient de redactie / auteur om toestemming te worden gevraagd; gedeeltelijke overname met een link naar het originele bericht op deze site is wel toegestaan. Bij berichten die wij overgenomen hebben wordt duidelijk de link naar het volledige artikel geplaatst. Indien de rechtmatige eigenaar problemen heeft met het geplaatste bericht, neem dan contact met ons op.
  • *