Deze website gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.
 1. Blog Aart Lensink: 'NPO, bouw geen betaalmuur maar schrap in progamma-aanbod'

  De NPO lijkt het spoor nu helemaal bijster. De kijker moet straks, als het aan de NPO ligt, extra betalen voor het terugkijken van specifieke content. De NPO moet iets anders: namelijk keuzes maken. Kiezen wat je als publieke omroep wél en vooral niet doet in de toekomst.Verbazing alom de afgelopen dagen over de beoogde plannen van de NPO. Er is sprake van paniekvoetbal (de verplaatsing van EenVandaag, de beoogde dagelijkse soap, de topsalarissen-discussie). De belangrijkste en meest actuele rel is de wens om in de nabije toekomst de belastingbetaler, die al betaald heeft voor de content van de publieke omroep, nogmaals te laten betalen voor een nieuwe dienst: uitgesteld kijken.

   

  Het NPO-bestuur zet alles op alles om de verwachte daling van de inkomsten op te vangen. Wat beter zou zijn, is om die daling van het budget aan te grijpen om de taakstelling van de NPO nogmaals serieus te bekijken. De overheid heeft met de Publieke Omroep een enorm track record opgebouwd als het gaat om marktverstoring. Door heel veel onzinnig groot amusement te produceren en te programmeren; iets wat de markt volop doet.

  Pepijn van Rijen
  03-06-2018
  © SatelliteMagazine.com Powered By Satplaza; Voor gehele overname van dit bericht dient de redactie / auteur om toestemming te worden gevraagd; gedeeltelijke overname met een link naar het originele bericht op deze site is wel toegestaan. Bij berichten die wij overgenomen hebben wordt duidelijk de link naar het volledige artikel geplaatst. Indien de rechtmatige eigenaar problemen heeft met het geplaatste bericht, neem dan contact met ons op.
  • *