Deze website gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.
 • *
 1. Xsarius Sniper: weer ouderwets ongecodeerd naar Franse zenders kijken

  De Nederlandse fabrikant Xsarius heeft een nieuwe ontvanger op de markt gebracht. Xsarius Sniper lijkt primair gericht op de recreatiemarkt. Maar de kleine ontvanger biedt ook voor een grotere groep kijkers belangrijke voordelen. Zo kan men met dit apparaatje weer zonder abonnement en smartcard naar Franse publieke, maar ook commerciële, zenders via de satelliet kijken. Een mogelijkheid die vorig jaar verloren ging toen deze zenders gecodeerd gingen uitzenden.

   

  Kijken we naar de Xsarius Sniper dan valt de omvang op. Het apparaatje past in de palm van een hand. Behalve de voorzijde worden alle kanten gebruikt voor het aansluiten van kabels en geheugenapparaten zoals USB harde schijf of USB-stick. Aan de onderzijde van de ontvanger kan een smartcard geplaatst worden. Door emulatie werkt de interne Conax-kaartlezer met de smartcard van Canal Digitaal en TV Vlaanderen. Handig is dat de Xsarius Sniper fastscan ondersteunt. Deze zenderlijsten worden ook automatisch ververst.  Alle bekende mogelijkheden van een satellietontvanger zijn aanwezig. Jammer genoeg is er geen CI-slot aanwezig.

   

  Kijken we naar de online mogelijkheden dan zijn deze groot. Via het interne thuisnetwerk kan met de mediaspeler functie naar onder meer films en foto’s gekeken worden en naar muziek geluisterd worden. Via internet kan via m3u-lijsten naar tv-zenders over de gehele wereld gekeken worden. Het beluisteren van tienduizenden radiozenders via internet behoort eveneens tot de mogelijkheid. Maar dat is nog niet alles. Met en beetje spelen en puzzelen kan KODI, voorheen XBMC, op de Xsarius Sniper geplaatst worden. Het is aan de gebruiker zelf om te beslissen of men in KODI add-ons installeert waarmee illegaal naar films en series gekeken kan worden. Maar ook Stalker en Xtream worden ondersteund. Hiermee kunnen eveneens tv-pakketten uit de gehele wereld online bekeken worden.

   

  Maar de Xsarius Sniper biedt ook op satellietgebied meer dan veel andere duurdere ontvangers. Zo is er een hardwarematige blindscan die ook zenders uitgezonden met een zeer lage maar ook hoge symbolrate vindt en in de zenderlijst plaats. Zo kunnen radiozenders met een symbolrate van minder dan 200 beluisterd worden. Maar nog belangrijker is de ondersteuning van Multistream bij de gebruikte, overigens goed gevoelige, tuner.

   

  Met Multistream kan bijvoorbeeld ongecodeerd naar een groot aanbod van Franse en Italiaanse zenders via de Eutelsat 5WA-satelliet op 5 graden oost gekeken worden.Met Multistream kan bijvoorbeeld ongecodeerd naar een groot aanbod van Franse en Italiaanse zenders via de Eutelsat 5WA-satelliet op 5 graden oost gekeken worden. Het gaat hierbij niet alleen om een groot aanbod van Franse en Italiaanse publieke zenders maar ook van vele commerciële zenders uit deze landen. Zonder smartcard en CI+ module kan dus weer kosteloos naar deze zenders gekeken worden. Sommige zelfs in HD-kwaliteit. En het vinden van de zenders gaat makkelijk. Zonder handmatig moeilijke instellingen te moeten plaatsen die nu eenmaal bij Multistream-ontvangst horen. Alles wordt automatisch door de ontvanger zelf gedaan als men op deze satelliet een blindscan zoekopdracht uitvoert of de gebruikte frequentie handmatig met een zoekopdracht inleest.

   

  Xsarius Sniper heeft een adviesverkoopprijs van 79 euro, Voor dit geld krijgt de koper weel mogelijkheden binnen handbereik. De ontvanger is geschikt voor HEVC (H.265) maar kan geen Ultra HD-zenders of bestanden weergeven.

  Jarco Kriek
  24-10-2017
  © SatelliteMagazine.com Powered By Satplaza; Voor gehele overname van dit bericht dient de redactie / auteur om toestemming te worden gevraagd; gedeeltelijke overname met een link naar het originele bericht op deze site is wel toegestaan. Bij berichten die wij overgenomen hebben wordt duidelijk de link naar het volledige artikel geplaatst. Indien de rechtmatige eigenaar problemen heeft met het geplaatste bericht, neem dan contact met ons op.