Deze website gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.
 • *
 1. WK zonder Nederland belemmert TV verkopers

  Normaal gesproken is het EK voetbal en het WK voetbal voor TV-verkopers hét moment om een hoge omzet te scoren. Maar de tv-verkoop zit in het slop en lijkt daar niet uit te geraken. Vooral omdat Nederland nu eenmaal niet deelneemt aan het WK-voetbal in dit jaar. Volgens onderzoeksbureau GFK blijft de verkoop van nieuwe tv-toestellen in de eerste vier maanden van het jaar in vergelijking tot het WK van 2014 al 26% achter. Echter leefde toen de markt vlak voor het WK alsnog fors op. Veel mensen wilden een HDTV geschikt toestel hebben. Logisch, Nederland deed toen mee en HD beleefde toen haar echte doorbraak.

   

  Maar, bijna iedereen heeft sindsdien al een HD-toestel of zelfs een tweede. En als die niet stuk gaan, dan is de prikkel om een nieuwe te kopen niet automatisch aanwezig. Er heerst in Nederland geen voetbalgekte dus daar doet de consument het niet voor. En dat, terwijl juist nu ondanks alles sprake is van een UHD-doorbraak. Immers gaat Canal Digitaal via de Astra-satelliet NPO 1 tijdens het HD in briljante UHD kwaliteit doorgeven. 

   

  Elektronicazaken willen nu slag slaan

  De verkoop van tv-toestellen ligt ook ten opzichte van vorig jaar al tien procent lager. En dus doen veel winkels er van alles aan om de consument nu over de streep te trekken om juist een UHD scherm te kopen. Dat dit de moeite waard is vinden wij in ieder geval wel, zeker als je het toestel op de satelliet aansluit. Of veel tv-verkopers van satelliet-tv verstand hebben – de speciaalzaken die ook dealer bij Canal Digitaal zijn hebben dat uiteraard wel! – is echter twijfelachtig. Meestal gooien zij het op allerlei andere extra's en verleiden de consument met een mooie prijs. Maar blijf daarbij opletten of zo'n toestel wel HDR10/HLG aankan en over DVB-S2 en een CI+ module beschikt. Kortom: Let dus goed op wanneer de verkoper u een mooie aanbieding doet die wellicht een scherm betreft van de eerste generaties UHD-TV. En waarin de nieuwste beeldtechnieken dus niet tot uiting kunnen komen. Want mooie praatjes vullen wel geen gaatjes en zeker niet die van ontbrekende pixels op uw gloednieuwe beeldscherm wanneer u er helemaal geen NPO 1 UHD mee kunt zien.

  Jan-Hein Visser
  30-03-2018
  © SatelliteMagazine.com Powered By Satplaza; Voor gehele overname van dit bericht dient de redactie / auteur om toestemming te worden gevraagd; gedeeltelijke overname met een link naar het originele bericht op deze site is wel toegestaan. Bij berichten die wij overgenomen hebben wordt duidelijk de link naar het volledige artikel geplaatst. Indien de rechtmatige eigenaar problemen heeft met het geplaatste bericht, neem dan contact met ons op.