Deze website gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.
 • *
 1. Test: mini versterker made in China

  Wie een nieuwe platte tv aanschaft, bijvoorbeeld zoals in ons andere artikel besproken een Ultra HD toestel, komt al snel bij één minpunt uit dat vrijwel elk toestel ten deel valt: het geluid is matig tot slecht. Dat kan ook haast niet anders. In die mooie platte toestellen, zelfs die van Samsung, is nu eenmaal amper plek voor een goede luidspreker. Een enkele uitzondering vormt een toestel van Philips, de 49 inch PUS7181. Maar die is in beeldkwaliteit, net als alle toestellen van TP Vision, want met Philips heeft het weinig meer te maken, weer niet zo briljant. Beter is het om bij het scherm op beeldkwaliteit te letten en het geluid gewoon helemaal te negeren. Zelfs al speelt de verkoper in de multimediamarkt het geluid nog zo hard voor u af. Goed geluid vereist een extra soundbar of een goede hifi installatie. Maar ook dat willen juist veel mensen niet meer overal in de weg hebben staan.

   

  Wij haalden voor nog geen 25 dollar de Lepy-2020A uit China.SatelliteMagazine testte nu eens niet een soundbar die alsnog heel wat ruimte inneemt bij je TV, maar een mini-versterker. Made in China wel te verstaan en dit blijkt niet altijd slecht te zijn. China wil in de ‘nieuwe wereldorde’ een leider worden en daar wordt ook handel mee bedoeld. Iedereen kent Alibaba wel, maar ook via eBay is elektronica uit China te halen. Bij kleine bedragen is dat zonder importkosten en de verzendkosten zijn al helemaal verwaarloosbaar. Wij haalden voor nog geen 25 dollar de Lepy-2020A uit China. Het pakje werd binnen enkele dagen al bezorgd. Een HiFi-Stereo Amplifier die met zijn 15 CM lengte en nog geen 10 CM breedte met gemak ergens verstopt kan worden. Een netspanningsadapter werd bijgeleverd. Het kleine apparaatje is mooi afgewerkt met een volledig zwart gespoten metalen omhulsel. De mini-versterker werkt het beste op een externe tv-decoder, maar ook vanuit tv’s zelf kan geluid extern aangesloten worden. De geluidsbron wordt op de achterkant aangesloten met cinch-stekkers (rood witte tulpstekkers) of met een 3,5 mm minijack kabelplug. Er kan één bron tegelijk in. Uiteraard zijn dan nog twee losse (kleine) luidsprekers nodig. Maar die kunnen altijd wel ergens verstopt worden en dat geldt ook voor de speakerkabels. Deze zijn aan te sluiten op de achterkant. Niet met banaanstekkers maar met de vaak iets fragielere optie waarbij de luidspreker kabel tussen een veer wordt gedrukt. Toch kwam ook die aansluiting bij dit apparaatje heel stevig op ons over. We hebben eens een vergelijkbaar apparaatje van Renkforce (Conrad) in handen gehad, waarbij dit meteen al los zat en na een paar keer de veertjes lossprongen.


  Wij testten het apparaatje op 2 Magnat Surround mini-speakers. En we waren zeer te spreken over wat hier uit kwam. Hoe is het mogelijk dat dit uit zo’n klein apparaatje dit presteert. Het circuit is ook nog eens beschermd tegen eventuele overbelasting. Natuurlijk, verwacht nu geen groot spektakel waarmee je bij je buren een case voor de Rijdende Rechter zult opbouwen, maar van veel mooier geluid genieten dan wat uit de blikkerige speakers van je tv-toestel komt is zeker sprake. En als de geluidskwaliteit uit een tv-decoder (of een ander muziektoestel) niet naar je zin is, kan naar keuze de treble en bass ook nog apart op de mini-versterker bijgesteld worden. Wat we vaak zien bij Chinese producten: men er is er dol op ledjes, felle ledjes, rood of blauw, die niet uitkunnen. De toegevoegde waarde daarvan ontgaat ons een beetje. Je hebt er eigenlijk alleen maar last van als het apparaatje in het zicht staat. Verder is het uiterlijk van dit apparaatje bijna chique te noemen. Zeker voor de prijs. Maar voor die prijs moet je natuurlijk ook geen wonderen verwachten. Maar toch mag dit voor 25 dollar wel een klein wondertje heten. Made in China dus, maar zoals het toepasselijke Duitse woord 'elektroschrott’ daar vaak voor wordt gebruikt, zouden wij dat in dit geval zeker niet willen zeggen.

  Jan-Hein Visser
  22-02-2017
  © SatelliteMagazine.com Powered By Satplaza; Voor gehele overname van dit bericht dient de redactie / auteur om toestemming te worden gevraagd; gedeeltelijke overname met een link naar het originele bericht op deze site is wel toegestaan. Bij berichten die wij overgenomen hebben wordt duidelijk de link naar het volledige artikel geplaatst. Indien de rechtmatige eigenaar problemen heeft met het geplaatste bericht, neem dan contact met ons op.