Deze website gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.
 • *
 1. Niet iedereen blij met Fox Eredivisie in abonnement (Update)

  Fox Eredivisie heeft de afgelopen tijd met diverse telecomproviders nieuwe distributiedeals gesloten. En zoals in voetbal alles om geld, heel veel geld, draait, speelde dit ook hier een hoofdrol. Een belangrijke voorwaarde die het bedrijf achter Fox Eredivisie daarbij stelde was dat in elk geval het hoofdkanaal met voetbal in één van de laagste zenderpakketten beschikbaar zou zijn.

   

  Fox heeft voor elkaar gekregen wat in het verleden niemand, waaronder het allang geleden ter ziele gegane Sport 7, ooit is gelukt.Bij diverse televisieproviders kwam Eredivisie daarom in het basispakket, maar dit leidde wel tot – soms zelfs forse – prijsverhogingen. Voor álle abonnees, dus ook voor de vele kijkers die helemaal géén voetbal willen noch daarvoor (extra) wensen te betalen. Fox heeft daarmee voor elkaar gekregen wat in het verleden niemand, waaronder het allang geleden ter ziele gegane Sport 7, ooit is gelukt. Wel is dit conform aan de nieuwste marktontwikkelingen waarin de consument uiteindelijk minder bescherming heeft en de prijzen zomaar fors kunnen stijgen. In het verleden lukte het Eurosport ook lang niet altijd om op de kabel te komen wegens de gevraagde doorgiftevergoeding, maar tegenwoordig wil eigenaar Discovery de zender in het basispakket hebben en dat tegen de gevraagde prijs. Gaat de provider daar niet in mee, zoals Delta afgelopen voorjaar, dan verdwijnt de zender simpelweg uit het aanbod. In Zeeland verdwenen Eurosport en Discovery van de kabel!

   

  Deal M7 Group met Fox Eredivisie

  Ook CanalDigitaal abonnees hebben te maken met een nieuwe deal tussen Fox Eredivisie en Canal Digitaal eigenaar M7 Group S.A.. Per oktober is Fox Sport 1 hierin voor elke familiepakket-abonnee beschikbaar, maar dat houdt wél in dat dit pakket in één keer drie Euro in prijs moest worden verhoogd. Dat deed M7 niet om de abonnee te plagen, het was simpelweg buigen of barsten. De flinke tariefsverhoging is louter toe te schrijven aan de komst van het voetbalkanaal en een aantal familiepakket-abonnees is daar niet blij mee. De klantenservice van CanalDigitaal gaat zeer coulant om met de klagers en biedt de hen aan om tussentijds het abonnement omzetten naar een basispakket of geeft degenen die hun andere familiepakketzenders niet willen kwijtraken, een jaar lang twee euro korting. Uiteraard krijgt iedereen die daarmee dan instemt wel een nieuw jaarabonnement. Een voorwaarde die alleszins logisch en redelijk is.

   

  Update:  Fox Eredivisie ook in basispakket

  In een schrijven aan klanten die bij de satelliettelevisieaanbieder het Basis HD-abonnement afnemen, maakt Canal Digitaal bekend dat FOX Sports 1 HD vanaf 1 januari aan het zenderaanbod van deze abonnementsvorm wordt toegevoegd. Dit zorgt ervoor dat, net als na de toevoeging aan het Familie HD- en Entertainment HD-abonnement, de maandelijkse kosten van dit abonnement met drie euro per maand omhoog gaan.  In het schrijven aan klanten maakt de aanbieder echter bekend dat de eerste zes manden tegen het huidige maandbedrag naar de zender gekeken kan worden. Canal Digitaal kondigt wel een nieuwe abonnementsvorm aan waarin FOX Sports niet in het zenderaanbod is opgenomen. Het nieuwe abonnement komt volgens de aanbieder begin 2018 voor abonnees beschikbaar. Canal Digitaal kondigt wel een nieuwe abonnementsvorm aan waarin FOX Sports niet in het zenderaanbod is opgenomen. Het nieuwe abonnement komt volgens de aanbieder begin 2018 voor abonnees beschikbaar.

   

   

   

  Deponeer je klacht op het Satellietforum

  Tip: bezoek ook eens het satellietforum op www.satellietforum.com alwaar ook een speciale CanalDigitaal klantenservice rubriek aanwezig is en zij meelezen. Op het forum is ook veel informatie over nieuwe zenders te vinden, een 2e hands hoekje en heel veel technische informatie.

  Jarco Kriek, Jan-Hein Visser
  24-10-2017
  © SatelliteMagazine.com Powered By Satplaza; Voor gehele overname van dit bericht dient de redactie / auteur om toestemming te worden gevraagd; gedeeltelijke overname met een link naar het originele bericht op deze site is wel toegestaan. Bij berichten die wij overgenomen hebben wordt duidelijk de link naar het volledige artikel geplaatst. Indien de rechtmatige eigenaar problemen heeft met het geplaatste bericht, neem dan contact met ons op.