Deze website gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.
 • *
 1. Met goede satellietontvangst en CanalDigitaal op vakantie

  Het mooie weer komt eraan. Dus gaan veel Nederlanders met camper en caravan weer op vakantie. Ondanks verandering van leefomgeving, de langere dagen en mooier weer kunnen veel Nederlanders niet zonder de televisie. Naar Nederlandse zenders wordt ook in het buitenland door Nederlanders het meest gekeken.

   

  CanalDigitaal biedt in het grootste deel van West-Europa Nederlanders de mogelijkheid om via de satelliet naar Nederlandse zenders te kijken. De aanbieder heeft voor de recreatiemarkt zelfs een speciaal abonnement in het leven geroepen. Dit abonnement hoeft niet het gehele jaar afgenomen te worden. Alleen in de lente en zomer, zes maanden in totaal, biedt het recreatieabonnement een uitgekiend zenderaanbod dat de afgelopen weken zelfs is uitgebreid.

   

  "Zonder heractivatie blijven de zenders zwart, ook met een geldig abonnement."Maar om teleurstellingen te voorkomen, dient men voor vertrek wel met enkele zaken rekening te houden. In sommige gevallen is de satellietinstallatie maanden niet gebruikt. Zet dus thuis voor vertrek eerst de satellietinstallatie opnieuw op. Op deze manier kom je erachter of alles nog goed werkt. Eventuele technische mankementen kunnen dan voor het vertrek gerepareerd of onderdelen vervangen worden. In veel gevallen dient ook een heractivatiesignaal naar de smartcard verzonden te worden. Zonder deze heractivatie blijven de zenders zwart, ook met een geldig abonnement. Reparatie, vervanging en heractivatie kunnen het beste in Nederland plaatsvinden om het vakantieplezier, zeker de eerste dagen, niet te verstoren.

   

  De vernieuwde website van CanalDigitaal biedt veel informatie voor de recreatieve satellietkijker. Veel antwoorden op vragen kunnen hier gevonden worden. Ook biedt men informatie op landniveau. Gaat men bijvoorbeeld naar Spanje op vakantie dan kan men op een speciale pagina alle wetenswaardigheden over satellietontvangst in dat land op deze pagina vinden. Zelfs inclusief een aantal satellietzaken waar men bij eventuele technische problemen zou kunnen aankloppen.

   

  Het is ook belangrijk om te weten dat er in het afgelopen half jaar veel wijzigingen op zendergebied aan de orde zijn geweest. Het opnieuw inladen van de fastscanzenderlijst valt dan ook zeker aan te raden. Heeft men geen ontvanger die fastscan ondersteunt dan dien men dit handmatig te doen. En dat is een tijdrovende klus die liever niet op vakantie gedaan moet worden. Sterker nog. In verband met de wijzigingen die nog regelmatig plaatsvinden is het beste advies om een nieuwe satellietontvanger te kopen indien de oude geen fastscan ondersteunt. Voor minder dan honderd euro kan men al een geschikte fastscan ondersteunende satellietontvanger bij een satellietzaak kopen.

   

  Een nieuwe ontvanger moet men in sommige gevallen zeker aanschaffen als men vorig jaar (zomer 2016) nog naar de Nederlandse zenders van NPO, RTL en SBS Broadcasting in SD-kwaliteit en via de Astra-1-satelliet keek, Deze zenders zijn dit jaar alleen nog in HD-kwaliteit via de Astra3-satelliet (23,5 graden oost) te ontvangen en te bekijken. Keek men dus vorig jaar nog met een oudere SD-satellietontvanger, dan dient men een nieuwe HD-satellietontvanger te kopen. Ook moet de schotelantenne op een andere satelliet uitgericht worden. En die nieuwe satelliet, de Astra 3 op 23,5 oost, heeft een andere footprint, zeg maar ontvangstgebied, dan de oude Astra1-satelliet. In bepaalde delen van Europa dient men dus ook een wat grotere schotelantenne te hebben voor ontvangst van de Astra 3-satelliet. Bij twijfel hierover is het beste advies om informatie in te winnen bij een satellietzaak.

   

  Een belangrijke informatiebron voor satellietontvangst en de mogelijke problemen met de ontvangst die men op vakantie kan ondervinden is het Satellietforum dat via www.satellietforum.com te bereiken is. Lezen op vakantie kan overal met een (wifi) internetverbinding. Om zelf vragen te stellen of antwoord te geven in een berichtdiscussie is een account nodig. Het is daarom handig om voor vertrek zich op dit forum te registreren en een actief account te verkrijgen.

   

  Namens alle medewerkers van SatelliteMagazine en Satellietforum wensen wij u alvast een prettige (paas)vakantie en op zijn tijd veel satelliet-kijkplezier.

   

  Satellietforum

  Jarco Kriek
  14-04-2017
  © SatelliteMagazine.com Powered By Satplaza; Voor gehele overname van dit bericht dient de redactie / auteur om toestemming te worden gevraagd; gedeeltelijke overname met een link naar het originele bericht op deze site is wel toegestaan. Bij berichten die wij overgenomen hebben wordt duidelijk de link naar het volledige artikel geplaatst. Indien de rechtmatige eigenaar problemen heeft met het geplaatste bericht, neem dan contact met ons op.