Deze website gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.
 • *
 1. HD+ is meerwaarde voor satellietkijker

  HD+ is een Duits zenderpakket dat via de Astra1-satelliet op 19.2 graden oost te ontvangen is. De drijvende kracht achter HD+ is het Luxemburgse satellietbedrijf SES. HD+ is ook een gecodeerd zenderpakket. Om naar de aangeboden zenders te kijken, is een smartcard en eventueel ook een CI+ module nodig. En natuurlijk moet de smartcard aan een abonnement gekoppeld zijn.

   

  Dat lijkt op het eerste oog voor Nederlanders een moeilijke klus. Maar het abonnement op HD+ is prepaid. En dat biedt dan ook weer mogelijkheden voor Nederlandse en Vlaamse satellietkijkers. Vooropgesteld, HD+ is officieel alleen voor Duitsers beschikbaar. Dat wordt ook duidelijk als we de verpakking van het HD+ startpakket openmaken. Dat startpakket bestaat overigens uit een CI+ module en een smartcard. Eenmaal de smartcard en CI+ module in televisie of geschikte (U)HD-satellietontvanger gestopt, wordt de smartcard automatisch geactiveerd. Hiervoor is geen verdere handeling nodig. Na korte tijd is het activatiesignaal ontvangen. Vanaf dat moment begint een intern mechanisme in de smartcard de dagen te tellen. Na een half jaar eindigt automatisch het kijkrecht. Het startpakket heeft een adviesprijs voor de Duitse markt van 79 euro. In Nederland bieden meerdere satellietspeciaalzaken het HD+ startpakket in de winkel en webshop aan. Onder anderen Astrasat berekent Nederlandse klanten gewoon de vastgestelde Duitse adviesprijs voor het HD+ startpakket, Wie geen CI+ module nodig heeft, kan ook alleen de losse smartcard kopen. Deze kost 69 euro maar biedt niet 6 maar 12 maanden kijkrechten, Wel dient de gebruikte televisie of (U)HD-satellietontvanger over een CI-slot beschikken dat geschikt voor gebruik van de CI+ technologie is.

   

  Maar naar welke zenders kunnen we met de HD+ smartcard kijken? Dat zijn tientallen Duitse commerciële kanalen. In SD-kwaliteit zijn de meesten ongecodeerd en dus zonder abonnement te bekijken, Om deze zenders in HD te zien, is dus de HD+ smartcard nodig Maar dat is zeker niet alles. HD+ is een aanrader voor satellietkijkers die zenders in Ultra HD (UHD) beeldkwaliteit willen kijken. Het demokanaal van HD+ UHD1 is gedeeltelijk ongecodeerd te bekijken. Maar als op deze zender echt nieuwe UHD-content wordt uitgezonden, wordt de zender wel gecodeerd. Ook de volwaardige 24/7 UHD-kanalen Insight 4K en TravelXP 4K zijn met de HD+ smartcard te bekijken.

   

  Maar wellicht de belangrijkste reden voor de UHD-liefhebber om een HD+ smartcard te bemachtigen, is de zender RTL UHD. Dit demokanaal zendt slecht sporadisch bewegende beelden uit, Maar als dit gebeurt, dan is het ook meteen volop genieten, Want op RTL UHD zijn alle Formule 1 Grand Prixes in UHD-beeldkwaliteit te bekijken. In Nederland is het nog niet mogelijk op via Ziggo Sport Totaal naar Formule 1 in UHD te kijken. De Nederlandse satellietkijker die van deze racesport houdt, heeft dus een streepje voor op andere liefhebbers.

   

  Het HD+ startpakket werd voor dit artikel door Astrasat in Groningen beschikbaar gesteld. Het startpakket is zowel in de winkel als online voor 79 euro te koop. Ook de losse HD+ smartcard wordt voor 69 euro verkocht.

   

  Jarco Kriek
  11-06-2018
  © SatelliteMagazine.com Powered By Satplaza; Voor gehele overname van dit bericht dient de redactie / auteur om toestemming te worden gevraagd; gedeeltelijke overname met een link naar het originele bericht op deze site is wel toegestaan. Bij berichten die wij overgenomen hebben wordt duidelijk de link naar het volledige artikel geplaatst. Indien de rechtmatige eigenaar problemen heeft met het geplaatste bericht, neem dan contact met ons op.