Deze website gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.
 • *
 1. De onmisbare satellietmeter van SAB

  Het recreatieseizoen komt eraan. En natuurlijk gaat bij menig satellietkijker dan ook de schotelantenne mee in de camper of caravan. Natuurlijk zijn er automatische schotelinstallaties te koop. Maar voor dit uitrichtgemak moet men wel vele honderden euro’s betalen. Het nadeel van een losse schotelantenne is dat op iedere vakantiebestemming de antenne opnieuw uitgericht moet worden. Natuurlijk krijgt men daar op den duur handigheid mee. Maar een compacte, goed functionerende maar vooral goedkope uitrichthulp is altijd handig. SAB heeft met de Satmeter 3510 HD een betaalbare uitrichthulp in het assortiment.

   

  Het uitrichten van een satelliet is met de huidige voortschrijdende techniek een precisieklus geworden.Het uitrichten van een satelliet is met de huidige voortschrijdende techniek een precisieklus geworden. Waar men vroeger nog uit de voeten kon met een piepende satmeter van twintig euro is dat nu heel anders. Waar velen voor het uitrichten van de schotelantenne thuis een installateur inschakelen, kan dit bij mobiel recreatiegebruik natuurlijk niet. SAB biedt uitkomst. Naast een groot aanbod van betrouwbare satellietontvangers brengt deze fabrikant ook satellietmeters op de markt. De Satmeter 3510 HD is een semiprofessionele satellietmeter met veel mogelijkheden. En dat voor een verkoopprijs van rond de 200 euro. Het apparaat kan daarnaast natuurlijk ook gewoon voor het precies uitrichten van de schotelantenne thuis gebruikt worden. Geen dure installateur meer nodig dus.

   

  De SAB Satmeter 3510 HD is uitgerust met 11cm (4,3 inch) groot display. Naast het aflezen van diverse meetresultaten kan dit display ook als tv-scherm dienen. De ingebouwde DVB-S2 tuner kan namelijk ongecodeerd uitgezonden kanalen op het scherm weergeven. Altijd handig om direct bij de schotelantenne visueel te kunnen zien of de schotelantenne daadwerkelijk goed uitgericht is. Omdat geen CI-slot aanwezig is kan de satellietmeter alleen ongecodeerd uitgezonden kanalen weergeven. Tevens is een mediaspelerfunctie aanwezig. Hierdoor kan men ook video-, foto-, en muziekbestanden op het apparaat afspelen. Natuurlijk met de beperking van het toch wel kleine beeldscherm als dit voor dit doeleinde gebruikt wordt.

   

  Op het apparaat zijn uitgebreide monitorfuncties aanwezig. Naast het visueel uitrichten beschikt de SAB Satmeter 3510 HD ook nog steeds over optische aanduidingen. Zo is er een heldere en harde pieptoon te horen als de schotel juist uitgericht is. De echte precisieafstelling kan dan via het beeldscherm plaatsvinden. Het grootte pluspunt van deze satellietmeter is de simpele bediening. Hierdoor wordt het uitrichten van een schotelantenne ook een makkelijke klus. Het apparaat kan met de meegeleverde stroomadapter gebruikt worden maar dat is niet nodig; intern is een oplaadbare accu aanwezig. Moet men dus bijvoorbeeld een dak of een ladder op dan kan de satellietmeter standalone gebruikt worden. Om dit makkelijk te doen levert SAB zonder meerkosten een nylon tas met plastieken vensters mee. Deze tas kan met een draagriem om de nek geplaatst worden. Hierdoor heeft u de armen vrij om de schotelantenne goed uit te richten.

   

  Een andere extra functie is de mogelijkheid voor het aansluiten van een beveiligingscamera. SAB levert sinds vorig jaar naast ontvangstapparatuur ook een eigen serie beveiligingscamera’s. Deze extra functie op de SAB Satmeter 3510 HD is vooral voor recreanten interessant. Men kan de camper of caravan met een camera beveiligen en de satellietmeter dan als monitor gebruiken.

   

  Het apparaat wordt met uitgebreide accessoires geleverd. Naast de al eerder genoemde nylon tas, draagriem, stroomadapter en accu zijn ook diverse aansluitkabels in de verpakking aanwezig. Hieronder bevinden zich LNB-verloopstekkers en een 13V-aansluiting waardoor de SAB Satmeter 3510 HD op de sigarettenaansluiting van een auto geplaatst kan worden. Nieuwe firmware kan in het apparaat via de aanwezige USB-sluiting met gebruik van een USB-stick geplaatst worden.

   

  De SAB Satmeter 3610 HD heeft een verkoopadviesprijs van 199 euro en werd voor deze review door SAB aan SatelliteMagazine beschikbaar gesteld.

   

  SAB Satmeter 3510 HD

  Jarco Kriek
  14-04-2017
  © SatelliteMagazine.com Powered By Satplaza; Voor gehele overname van dit bericht dient de redactie / auteur om toestemming te worden gevraagd; gedeeltelijke overname met een link naar het originele bericht op deze site is wel toegestaan. Bij berichten die wij overgenomen hebben wordt duidelijk de link naar het volledige artikel geplaatst. Indien de rechtmatige eigenaar problemen heeft met het geplaatste bericht, neem dan contact met ons op.