Deze website gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.
 • *
 1. Canal Digitaal Fastscan uitkomst bij UHD

  Vanaf 14 juni tot en met het einde van het WK voetbal is NPO 1 in Ultra HD te zien via de satelliet. Exclusief op Astra 23,5 oost bij Canal Digitaal. Over de voordelen hiervan berichtten we al in onze laatste nieuwsbrief. Wij raden kijkers daarnaast als het even kan aan gebruik te maken van de speciale Canal Digitaal fastscan zaplijsten. Daarvoor zijn een aantal redenen aan te voeren.

   

  Natuurlijk zijn er altijd gebruikers die al Ultra HD satellietdecoders hebben waarop ze hun eigen zendervologorde wensen en de Ultra HD en andere kanalen zelf via de juiste transponders bij elkaar zoeken. Toch kan dit voor de gemiddelde kijker té bewerkelijk zijn. En nog lastiger wordt het wanneer met een UHD TV met ingebouwde DVB-S UHD geschikte tuner wordt gekeken. Het toevoegen van nieuwe transponders is soms ingewikkelder dan men zou denken, nog te zwijgen over het instellen van de juiste satellieten in combinatie met een switch. Met de CI+ module (zie het artikel over NPO 1 UHD) kan bij Canal Digitaal direct via de tv tuner de zender worden ontvangen. 

   

  Fastsan Canal Digitaal biedt gebruiker gemak

  Nog handiger is dat veel toestellen (maar let ook hier op dit op sommige oudere toestellen die in de aanbieding gaan mogelijk niet werkt) met een ingebouwde dvb-s tuner ook de Canal Digitaal Fastscan zaplijst kunnen inladen. En dan beschikt men direct over een kant en klare en up to date zaplijst waar ook alle via Astra 1, 2, 3 en Eutelsat Hotbird beschikbare UHD zenders in zitten. In het NPO 1 Ultra HD artikel in onze nieuwsbrief vindt u de handmatige fequentiegegevens voor NPO 1 UHD via de satelliet. Maar met de Fastscan van Canal Digitaal kunt u dus zonder.

  Jan-Hein Visser
  12-06-2018
  © SatelliteMagazine.com Powered By Satplaza; Voor gehele overname van dit bericht dient de redactie / auteur om toestemming te worden gevraagd; gedeeltelijke overname met een link naar het originele bericht op deze site is wel toegestaan. Bij berichten die wij overgenomen hebben wordt duidelijk de link naar het volledige artikel geplaatst. Indien de rechtmatige eigenaar problemen heeft met het geplaatste bericht, neem dan contact met ons op.