Deze website gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.
 • *
 1. Al die frequentiewijzigingen moet dat nou echt?

  De televisiemarkt is voortdurend in beweging. Zenderuitbreidingen, nieuwe zenders, nieuwe uitzendtechnieken, een nieuwe satelliet, de ontwikkelingen gaan in een rap tempo door. Een klein nadeel voor gebruikers van satelliet-televisie is dat daardoor soms spontaan zenders verdwijnen. Een voorbeeld is dat – voor bij wie de zaplijsten van Canal Digitaal en TV Vlaanderen – niet zijn geupdate, met pasen NPO Radio 1, 2 en 5 niet meer te horen zijn. Vervelend als je net naar de Tineke Show of Rob Stenders Platenbonanza wilde luisteren en de zender kwijt bent. In de meeste gevallen is er geen probleem omdat in ieder geval alle Canal Digitaal en TV Vlaanderen gecertificeerde apparatuur met een automatische update al de juiste frequenties heeft aangepast. 

   

  Maar lang niet alle gebruikers willen de gecertificeerde M7-decoders gebruiken. Alternatieve decoders, met meer technische mogelijkheden, zijn erg populair zoals bijvoorbeeld de VU+ modellen. Vrijwel altijd beschikken deze over de fastscan optie om de zaplijsten van Canal Digitaal te downloaden of zelfs automatisch te laten updaten. En anders is met de software images wel een plugin hiervoor te downloaden. Maar de reden dat veel gebruikers deze decoders gebruiken is nou juist omdat ze zelf graag hun zaplijst samenstellen. En dan wordt het wel eens zoeken want eigenlijk zijn er vrijwel maandelijks wijzigingen. Is het nou echt nodig al die zenderwijzigingen? Ja, dat is onontkoombaar. In het geval van de vele Britse Free to air zenders hebben wijzigingen vaak te maken met verschuivingen en uitbreidingen bij Sky Digital en Freesat. En deze providers houden uiteraard géén rekening met kijkers op het Europese vasteland. Ook de M7 Group S.A., de exploitant van Canal Digitaal en TV Vlaanderen voert vaak wijzigingen door. Dit wordt meestal gedaan vanwege bijvoorbeeld zenderuitbreidingen, nieuwe afspraken met omroepen over de uitzendpositie en vooral om de best prijzige satelliettransponders zo efficient mogelijk in te delen.

   

  Op het satellietforum worden vrijwel alle updates, frequenties en wijzigingen bijgehouden. Meer informatie over updaten van decoders en links naar Canal Digitaal nieuws is ook op ikverhuismee te vinden. 

   

  Jan-Hein Visser
  30-03-2018
  © SatelliteMagazine.com Powered By Satplaza; Voor gehele overname van dit bericht dient de redactie / auteur om toestemming te worden gevraagd; gedeeltelijke overname met een link naar het originele bericht op deze site is wel toegestaan. Bij berichten die wij overgenomen hebben wordt duidelijk de link naar het volledige artikel geplaatst. Indien de rechtmatige eigenaar problemen heeft met het geplaatste bericht, neem dan contact met ons op.